dijous, 3 de maig del 2012

La imatge nova de la pàgina web


Sóc la Marta, ex-alumna del Centre des de fa uns quants anys, vaig estar els cursos 2000/04 estudiant el Graduat Escolar i el GES. Posteriorment he fet un CFGS d’Informàtica, més en l’àmbit del disseny web, un Màster en Tecnologies Accessibles per la Informació i un Postgrau en Community Manager i Social Media. Actualment, col·laboro de forma altruista amb el manteniment de la pàgina web de l’escola d’adults.

La idea de dissenyar una web nova va sorgir fa un any en un viatge cultural del Centre, on li vaig comentar amb la María, Cap d’Estudis, i li va semblar força bé, donat que la pàgina web que tenia l’escola feia temps que no es refeia en quant a disseny i estructura del contingut. A l’octubre passat, ens vam reunir l’Ana com a directora, la María i jo per definir el disseny i continguts de la web. He de dir que, he tingut plena llibertat alhora de fer el disseny web, fet que agraeixo, però al mateix temps dóna una mica de respecte a l'escollir un disseny idoni per una institució.

Durant el curs he anat dissenyant i creant el contingut web, sempre amb el permís i consultant amb l’Ana i en Manel, coordinador de les TIC’s i professor d’informàtica, sobre el disseny, els apartats i el contingut de la pàgina. Hem estat en contacte els tres per informar i comunicar dels canvis que s’anaven produint en la web.

L’aspecte visual de la web és senzill, elegant i net; combinant els colors blau marí, negre i amb el fons gris, i posant algunes fotografies en diferents apartats. El contingut web es divideix en quatre apartats: el primer bloc és sobre el Centre i informació com la seva història, ensenyaments impartits, calendari, etc. el segon bloc pertany a enllaços d’interès a altres webs de l’escola i altres institucions. El tercer bloc va destinat a l’Associació d’Alumnes del CFA i les seves activitats i sortides, i l’últim bloc està dedicat a l’Accessibilitat Web, tracta de les directrius i estàndards que una web ha d’intentar complir perquè l’usuari la pugui visitar, independentment de la plataforma utilitzada i/o si té qualsevol tipus de discapacitat.

La web està realitzada amb el programa de disseny web Dreamweaver i feta en HTML i CSS. És una pàgina estàtica, és a dir, no es pot interactuar en ella. La idea inicial que vam tenir en Manel i jo, era de fer-la dinàmica i amb un gestor de continguts, però per diverses qüestions, no s’ha pogut fer per aquest curs. Pel proper curs intentarem que sigui dinàmica i que es pugui interactuar l’equip docent amb els alumnes del Centre.

Vull donar les gràcies al Centre CFA Edelia Hernández per donar-me l’oportunitat de col·laborar en la nova imatge de la pàgina web, i poder seguir-la millorant dia a dia amb les aportacions dels qui formen part d’aquesta comunitat educativa.

Gràcies!
M. Rivero.

2 comentaris:

  1. Moltíssimes gràcies Marta i felicitats pel treball

    ResponElimina
  2. He afegit una captura de pantalla de la web, espero que no t'importi. Com pots imaginar darrera de les reunions que vas anar fent estaven en contacte i en la organització

    ResponElimina