divendres, 1 de juny del 2012

Sortida a la Colònia Güell del grup de català inicial



 Les persones del grup de català inicial vam fer diumenge 20 de maig una visita cultural a la Colònia Güell de Santa Coloma de Cervelló. Vam quedar a la cripta on ens vam trobar amb el guia a les deu del matí i vam començar el recorregut visitant la mateixa cripta, que ens va agradar moltíssim, tant per dins com per fora. L’arquitecte, Antoni Gaudí, va voler integrar la construcció dins el seu entorn natural.

Després vam fer un recorregut per la part residencial de la Colònia, detenint-nos davant els edificis més importants, com ara l’Ateneu o el teatre. També vam veure l’escola dels nens i la casa del mestre, unides per un pont.  L’escola de les nenes es troba al costat d’un convent de monges, que feien de mestres i se’n feien càrrec dels nadons. A continuació vam veure la cooperativa on els habitants  compraven els productes de les terres que conreaven pagesos de la colònia o els voltants.

A l’amo de la fàbrica i de la colònia, Eusebi Güell, no li agradaven les idees revolucionàries que s’escampaven entre els treballadors i, per això, va decidir allunyar-se de Barcelona i construir la fàbrica i la colònia per als obrers fora de l’ambient urbà.
Va construir cases de planta baixa amb una mica de jardí, en un disseny urbà de carrers amples i on es poguessin satisfer totes les necessitats dels obrers de manera que no haguessin de sortir de la colònia.

Després de la visita, tots plegats vam passar una bona estona fent un vermut a l’Ateneu. Un lloc preciós que us aconsello que no us perdeu!

Maria Carmen Gómez


3 comentaris:

  1. Hola soy Loly estais todos muy atentos a las explicaciones

    ResponElimina
  2. Hola soy Tere soy una de las alunnas que fueron a la colonia guell.
    Pasamos una mañana fantástica y muy instructiva.

    ResponElimina
  3. Toda la su obra es una maravilla inimitable.

    ResponElimina